صادرات رب گوجه فرنگی
صادرات رب گوجه فرنگی همواره میتواند برای کشور ارز آور و موجب رونق تولید محصول گوجه فرنگی از طرف کشاورز و حرکت چرخ های کارخانجات تولید رب و ایجاد اشتغال و کمک به اقتصاد مردم و رونق کسب و کار در این حوزه باشد.
رب گوجه فرنگی و خود گوجه فرنگی همواره دو محصول درآمد زا و ارز آور صادراتی برای کشور هستند. این ماده غذایی میتوانند به رونق اقتصادی فعالان این حوزه از مرحله کشت تا تولید و بازار فروش و عرضه آن باشد.
تولید رب گوجه صادراتی
در کشور ایران با توجه به تامین نیروی کار و انرژی ارزان در تولید گوجه فرنگی و تبدیل ان بهرب گوجه در کارخانجات قیمت تمام شدهپایینی نسبت با سایر کشورهای همسایه خواهدداشت. همچنین گوجه فرنگی در تمام نقاط ایران قابل کشت میباشد. کارخانجات از نظر تامین گوجه فرنگی برای تولید رب گوجه با مشکل مواجه نیستند.
ایران در تولید محصول گوجه فرنگی و رب گوجه جزو ده کشور برتر دنیا است. میزان رب گوجه تولیدشده توسط کارخانجات صنعتی همواره مازاد بر مصرف داخلی میباشد. لذا با توسعه و بالا بردن کیفیت رب گوجه توسط کارخانجات میتوان همواره در صادرات این محصول در منطقه و جهان پیشگام بود.
کشورهای همسایه ایران همواره جزو متقاضیان رب گوجه هستند و با یک بازاریابی درست و روند اعتمادسازی نسبت به کیفیت محصولات میتوان این بازارها را در دست داشت.
کشورهای صادر کننده و وارد کننده رب گوجه فرنگی
ایتالیا،آمریکا، چین و اسپانیا جزو اولینهای صادرکننده رب گوجه فرنگی و کشورهای انگلستان، آلمان،ژاپن و فرانسه جزو بیشترین وارد کنندگان این محصول هستند. کشور ایران نیز جزو ده کشور برتر تولیدکننده رب گوجه در جهان میباشد.
از انجائیکه کشور ایران در منطقه خود نسبت به همسایگان جزو برترینها در تولید رب گوجه میباشد و باتوجه به مسافت و نزدیکی کشور ایران برای همسایگان قطعا تامین و خرید رب گوجه از ایران بری انها بسیار کم هزینه و راحتتر خواهدبود. تا اینکه به دنبال تامین رب گوجه وارداتی از کشورهای ایتالیا، امریکا … باشند. در ضمن با توجه به قیمت تمامشده پایینتر این محصول توسط کارخانجات ایرانی خرید آن توسط کشورهای همسایه در اولویت خواهدبود.
مقاصد صادراتی رب گوجه فرنگی ایران
بیشترین رب گوجه تولیدی در ایران به کشورهای عراق، افغانستان، روسیه، امارات، تاجیکستان، سوریه و قزاقستان و ترکیه صادر میشود. قطعا با توجه به نزدیکی این کشورها به ایران تامین بسیاری از محصولات غذایی از جمله رب گوجه از طریق ایران برایشان آسانتر و بیشتر در دسترس خواهد بود. قطعا تجار ایرانی با آگاهی از این موضوع و شناخت بازارهای هدف میتوانند در صادرات و توسعه محصولات مختلف کشاورزی تاثیر بسزایی داشته باشند.
صادرات رب گوجه فرنگی همواره باعث رونق و ایجاد فرصت برای تولید کنندگان این محصول می باشد. یکی از مهمترین شاخصهها در تامین و صادرات این محصول عدد بریکس رب گوجه برای کشورهای مقاصد صادراتی می باشد.
عدد بریکس مربوط به غلظت رب گوجه میباشد. به طوریکه عدد بریکس رب گوجه رابطه مستقیم با غلظت ان دارد.(غلظت بالا برابر با بریکس بالا). بر اساس منابع مختلف نسبت گوجه فرنگی موردنیاز برای تولید رب گوجه بر اساس شاخص عدد بریکس میتواند به شرح ذیل باشد:
بریکس 20 (چهار کیلو گوجه فرنگی برای تولید یک کیلو رب).
بریکس 38(هفت کیلو گوجه فرنگی برای تولید یک کیلو رب).
بنابراین تولیدکننده و تامینکننده با توجه به درخواست کشور مقصد نسبت به صادرات این محصول با بریکسهای مختلف اقدام مینمایند. معمولا اغلب کشورها رب گوجه با بریکس 32 تا 38 را سفارش میدهند.
بستهبندی رب گوجه فرنگی صادراتی
بستهبندی رب گوجه فرنگی صادراتی بستگی به شاخص بریکس درخواستی از طرف مشتری دارد. هرچقدر که عدد بریکس بالا باشد(32-40) محصول به صورت بشکهای و اسپتیک صادر میشود. برای بریکسهای پایین تر به صورت شیشه و قوطی تحویل میشود. البته در برخی موارد گمرک نیز ضوابطی برای بستهبندی اعمال میکند که اطلاع از بخشنامهها و مصوبات جدید در زمان صادرات رب گوجه ضروری است.
یکی از رایجترین بسته بندی ها در صادرات رب گوجه فرنگی به صورت اسپتیک که بسیار مورد استقبال قرار گرفتهاست. در این روش رب گوجه در شرایط خلاء تولید میشود که در این حالت دمای پایین تری حدود 60 درجه سانتیگراد لازم است. پخت رب گوجه در دمای پایین در شرایط خلاء یکی از علتهای تولید رب با کیفیت است.
بستهبندی اسپتیک رب گوجه در کیسه یا ظروف ضدعفونیشده انجام میشود که بدون نیاز به سردخانه میتوان آن را نگهداری کرد. ماندگاری رب اسپتیک 2تا 3 سال میباشدو به همین جهت صادرات ان بسیار پررونق است.
ممنوعیت صادرات رب گوجه فرنگی
با توجه به نیاز و شرایط داخل کشور در برخی بازههای زمانی ممکن است صادرات رب گوجه فرنگی ممنوع اعلام شود.
مثلا در سالهایی که خشکسالی میشود و کشت محصول گوجه فرنگی کاهش یافته و در نتیجه تولید رب گوجه کم شده و بازار داخل با کم بود این محصول مواجهمیشود. در اینصورت به جهت تنظیم بازار داخل و جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت و حمایت از مصرف کنندگان داخلی صادرات رب گوجه از طرف مقامات بالادستی ممنوع اعلام میشود. البته این ممنوعیت صادراتی رب گوجه همواره مقطعی است.
البته با توجه به عدم ایجاد تعادل در بخش تولید و مصرف گوجه فرنگی در برخی سال ها ممکن است با مازاد یا کمبود گوجه فرنگی جهت تولید رب مواجه شویم.
مثلا در استان گلستان در سال 98 به دلیل بالا بودن سطح زیر کشت گوجه فرنگی علیرغم فعالیت تمامی کارخانجات تولید رب گوجه به صورت 24 ساعته باز شاهد این موضوع بودیم که کامیون های حاوی گوجه فرنگی بعضا تا 48 ساعت نیز در صف تخلیه بار خود بودند.
این در حالی است که در سال 1402 برخی کارخانجات استان گلستان در فصل برداشت گوجه فرنگی فعالیت تولیدی رب گوجه نداشتهاند.
صادرات رب گوجه ایرانی
با توجه به قیمت تمام شده پایین رب گوجه نسبت به سایر کشورها در ایران و همچنین کیفیت خوب و عالی رب گوجه ایرانی، وارد کنندگان این محصول به خصوص کشورهای همسایه بیشتر تمایل به تامین آن از بازار ایران دارند.
بدیهی است با مدیریت درست و حساب شده به منظور صادرات رب گوجه فرنگی و تامین نیاز صادر کنندگان و تسهیل در روند آن از طرف دولت و مراجع ذیربط، فروش و صادرات رب گوجه فرنگی میتواند برای صاحبان کارخانجات و تجار سودآور و در نهایت برای کشور نیز ارز آوری داشتهباشد.
بازرگانی اکین با فعالیت گسترده و شناخت بازار داخلی و ارتباط گسترده با تولید کنندگان آماده همکاری با تجار برای صادرات رب گوجه فرنگی است.
برای کسب اطلاعات بیشتر و تهیه بهترین قیمت های محصولات با برندهای مختلف و معتبر از طریق راه های ارتباطی با ما در تماسباشید.