ما در ارائه راه حل های صنعتی پیشرو هستیم.​

شنبه - پنجشنبه : 08:00 - 17:00

ما در ارائه راه حل های صنعتی پیشرو هستیم.

شنبه - پنجشنبه : 08:00 - 17:00

بازرگانی اکین

استان گلستان

آدرس دفتر مرکزی

ایمیل مدیریت

علت کپک زدن رب گوجه

علت کپک زدن رب گوجه بیشتر به نحوه نگهداری آن وابسته است.یکی از اصلی‌ترین مواردی که می‌تواند منجر به فاسد‌شدن رب گوجه فرنگی شود کپک‌زدگی است. این کپک‌ها به رنگ‌های مختلف سبز، سیاه، سفید و ترکیبی از آنها بر روی رب گوجه و محتویات داخل ظرف آن ظاهر می‌شود. وقتی چنین‌چیزی بر روی رب گوجه مشاهده‌کردید دیگر به هیج‌وجه از آن استفاده نکنید‌و کل رب فاسد شده‌را دور بريزيد.

عرضه تخصصی رب گوجه

علت اصلی کپک‌زدن رب گوجه

از موارد بسیار مهم در جلوگیری از کپک‌زدن انواع رب گوجه فرنگی محلی و کنسروی قوطی‌شده، نحوه نگهداری آنها است. ورود انواع آلودگی محیطی و رطوبت از علل اصلی کپک‌زدن رب گوجه فرنگی است.

قرارگرفتن در محیط مرطوب از اصلی‌ترین عوامل فساد و کپک‌زدگی رب گوجه است. کپک‌ها در شرایط محیطی گرم‌و مرطوب به سرعت رشد‌و تکثیر می‌کنند. لذا نگهداری از آنها در یخچال اولین راهکار است.

رب گرم را داخل یخچال قرار ندهید

پس از اینکه رب گوجه فرنگی داخل خانه تهیه شد ابتدا اجازه‌دهید تا کاملا خنک شود‌و سپس داخل یخچال نگهداری کنید. معمولا اختلاف دمای داخل‌و بیرون نیز موجب رشد کپک‌و ایجاد سم‌و کپک در لایه‌های داخلی‌و زیری رب می‌شود و برای سلامتی زیان‌آور است.

استفاده از قاشق آلوده

یکی از عوامل آلودگی‌و کپک‌زدن رب گوجه فرنگی استفاده‌از قاشق آغشته به چربی‌و روغن برای برداشتن از داخل ظرف است. این موضوع ساده اغلب شایع است و موجب ورود رطوبت و نهایتا کپک‌زدن رب میشود.

نگهداری از رب گوجه

میزان پخت و مدت زمان حرارت در زمان تهیه رب گوجه

در صورتی که حرارت کافی در مدت معین برای پخت رب حاصل نشود و به غلظت مناسب نرسد امکان زودتر کپک‌زدن آن وجود دارد. این موضوع در تهیه رب محلی شایع است. در تولید رب صنعتی‌و کارخانه‌ای میزان حرارت برای پختن ان‌به طور دقیق قابل کنترل‌بوده‌و رب صنعتی از این نظر قابل اطمینان است.

چگونه جلوی کپک‌زدن رب گوجه را بگیریم

اصول کلی برای جلوگیری از کپک‌زدن رب گوجه این است که جلوی عوامل بروز آن را بگیریم.

در وهله اول از ورود رطوبت و آلودگی به رب جلوگیری کنیم و در مکان خشک و خنک نگهداری کنیم.

در صورت تهیه رب به صورت محلی به اندازه کافی آن را بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد. مواظب حرارت بیش از حد باشید تا رب نسوزد. ربی که حرارت بیش‌ازحد در زمان پخت به آن رسیده‌رنگش تیره‌می‌شود. در صورت حرارت بیش‌از‌حد به‌رب در زمان تهیه آن لیکوپین موجود در رب از بین می‌رود.

در زمان قرار دادن رب گوجه در داخل یخچال، میوه‌ها و سبزی‌های نشسته را در کنار رب قرار ندهید. این کار ممکن است باعث ورود آلودگی به رب‌شده و فرایند کپک‌زدن را بیشتر کند. سعی کنید رب را درون ظروف شیشه‌ای و دربسته نگهداری کنید.

جلوگیری از کپک زدن رب گوجه

همانطور که قبلا اشاره شد برای برداشتن رب از ظرف از قاشق تمیز‌و خشک استفاده کنید. اغلب شایع است‌که از قاشق آغشته‌به روغن یا خیس برای برداشتن رب از ظرف استفاده‌می‌شود.

همچنین یکی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از کپک‌زدن رب گوجه عدم ورود اکسیژن به ظرف حاوی آن است. برای این‌منظور قبل از بستن درب ظرف‌رب،روی آن را با لایه‌نازکی‌از روغن بپوشانید. روغن با ایجاد یک لایه عایق جلوی نفوذ اکسیژن را می‌گیرد.

استفاده از ظروف مناسب برای نگهداری رب گوجه

سعی کنید تا از ظروف کوچک برای نگهداری رب گوجه استفاده کنید. این کار تعداد دفعات باز و بسته‌شدن درب ظروف و روند آلوده‌شدن را کاهش می‌دهد. ظروف با حجم زیاد رب را به تعداد کوچکتر تبدیل کنید.

قبل از ریختن رب تهیه‌شده به‌داخل قوطی‌ها آن‌را بجوشانید‌تا قوطی‌ها از وجود میکروب‌ها‌و قارچ‌ها ضدعفونی شوند.

اضافه کردن نمک به رب گوجه

از روش‌های رایج و موثر برای جلوگیری از کپک‌زدن‌و فاسد‌شدن رب گوجه اضافه کردن نمک کافی است. نمک استاندارد برای اضافه کردن به رب حدودا یک ونیم درصد است. در صورت استفاده ار رب گوجه در غذا میتوانید از نمک استفاده نکنید و به مقدار نمک موجود در رب بسنده کنید.

فریز کردن رب گوجه فرنگی

یکی از کارهای راحت و موثر برای نگهداری رب گوجه فریز کردن آن است. این کار علاوه بر جلوگیری از کپک‌زدن و تازه ماندن رب از تلخ شدن رب گوجه نیز جلوگیری می‌کند.

رب گوجه را به صورت لایه‌های نازک و ورقی داخل پلاستیک قرار‌داده و سپس در داخل یخچال فریز کنید.

به هیچ‌وجه رب گوجه کپک‌زده را استفاده نکنید

کپک رب گوجه معمولا به صورت نقاط کوچک روی آن مشاهده می‌شود. بعضی افراد با برداشتن نقاط کپک‌زده اقدام به استفاده از باقیمانده رب گوجه می‌کنند. این کار کاملا اشتباه است. چون کپک‌زدگی به کل رب سرایت کرده و دیگر قابل استفاده نیست. کپک‌زدگی به سرعت در تمام قسمت‌ها پخش می‌شود و با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست.

کپک رب گوجه دارای سموم قارچی به اسم مایکوتوکسین است. مصرف رب آلوده‌و کپک‌زده باعث ایجاد مسمومیت و آلرژی می‌شود.

جوشاندن رب گوجه کپک‌زده

یادتان باشد‌که رب‌گوجه کپک‌زده با جوشاندن نیز قابل مصرف نیست‌و با این کار آلودگی ناشی از کپک حذف نمیشود.

یکی از عوامل اصلی کپک‌زدن رب گوجه محلی‌و خانگی کم جوشیدن و غلظت پایین آن در هنگام تهیه‌است.

جهت اطلاع از برخی فواید رب گوجه فرنگی کلیک کنید.

خرید و فروش عمده رب گوجه فرنگی در بازرگانی اکین.

شماره تماس  09113681375    ایمیل: ekeintrade@gmail.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =

09113681375